Tom de Haas - Senior Adviseur Lokaal Publiek Domein 06-22214474 Venkant 1-B, 5271 SP Sint Michielsgestel

Over de Participatiewet

De Participatiewet
voorheen Werken naar Vermogen WWnV

De (oude) wet Werken naar Vermogen wordt de Participatiewet. De Wsw gaat echt verdwijnen. De ruimte voor 30.000 beschutte plaatsen is voor gemeenten veel vrijer dan in WWnV. De keuze om de functie begeleiding in schrappen in de AWBZ geeft gemeenten grote handelingsvrijheid om vormen van arbeidsparticipatie te ontwikkelen die veel goedkoper zijn dan de huidige Wsw en de huidige dagbesteding. Voor het overige wordt de kern van het wetsvoorstel Werken naar Vermogen onverkort doorgezet.

Hieronder kunt u interessante informatie en praktische publicaties lezen rondom de Participatiewet (voorheen Werken naar Vermogen WWnV). Reactie en interactie over deze onderwerpen stellen wij zeer op prijs. U kunt ons mailen op: info@tomdehaas-consultancy.nl of Tom de Haas bellen op: 06-22214474.

Boek: All@Work 2e druk- de aanpak voor Participeren naar Vermogen

afbeelding-all-at-work-2e-druk
Op 1 januari 2015 heeft Nederland voor het eerst een Participatiewet. Dit boek, All@Work, is speciaal voor de uitvoering van deze wet De Participatiewet geschreven. Het helpt je van de Participatiewet een succes te maken. Inmiddels verscheen de 2e druk in oktober 2016 Lees hier meer over het boek All@Work.

Meer over de Participatiewet

Artikel SW-journaal oktober 2014: Lang leve ‘participatieve arbeidsintegratie’

Het is tijd voor arbeidsontwikkeling 2.0, lees hier het hele artikel.

Artikel SW-journaal januari 2013: ‘Naar een sobere sociale (infra)structuur’

Klik hier om dit artikel te lezen.

Studiemiddag ‘Integraal inzetten budget Werken naar Vermogen, (nu: de Participatiewet)’- april 2012

Op 26 april 2012 organiseerden Adlasz en Tom de Haas Consultancy een studiemiddag ‘Integraal inzetten budget Werken naar Vermogen (nu: de Participatiewet’ voor zowel Gemeenten als SW- bedrijven. De inhoud van het verslag over deze studiemiddag blijft zeer actueel en is daarom nog steeds in te zien via de link hieronder.

Lees hier het verslag van deze studiemiddag Werken naar Vermogen.

En nu echt naar buiten’; werk organiseren irt. Wet Werken naar Vermogen, (nu: de Participatiewet)

‘En nu echt naar buiten’ is een artikel over succesvolle samenwerking met reguliere werkgevers in het kader van de Wet Werken naar Vermogen. Met als inhoud o.a. ‘4 echte keuzes’ die een bedrijf moet maken en ‘8 bepalende succesfactoren’. Ook interessant voor mensen die met de huidige Participatiewet werken.

Klik hier om het artikel te lezen.

Hoe wordt de Wet Werken naar Vermogen (en de huidige Participatiewet) een succes?

In dit artikel, dat ik samen met de heer Hans Zuidema (sectorhoofd Werk& Inkomen gemeente Arnhem) opstelde, wordt aan de hand van zeven kernpunten een heldere koers uitgezet om de Wet Werken naar Vermogen en de huidige Participatiewet succesvol uit te voeren. Tevens is een ‘agenda’ opgenomen voor de betrokken regionale partijen. Reacties over dit artikel of over de Participatiewet zijn welkom.

Klik hier om het artikel te lezen.

Navigatie van Werken naar Vermogen (en de huidige Participatiewet) in de praktijk; een succesvolle realisatie

In dit artikel, opgesteld met de heer Hans Zuidema (sectorhoofd Werk en Inkomen van de gemeente Arnhem), kunt u lezen hoe u toewerkt naar een succesvolle realisatie van de Wet Werken naar Vermogen en de huidige Participatiewet. In dit vernieuwde artikel komt de navigatie ervan in de praktijk aan de orde. Klik hier om het artikel te downloaden.

Meer weten en lezen over andere onderwerpen? Voor meer interessante publicaties over arbeidsontwikkeling en andere onderwerpen gaat u naar de pagina Publicaties. Of lees meer informatie over Tom de Haas.

  • Projecten 2018 Praktijkleren, Direct plaatsen en steunen DPS, All@Work & Het Vooruitvinderskompas. Lees meer