Tom de Haas - Senior Adviseur Lokaal Publiek Domein 06-22214474 Venkant 1-B, 5271 SP Sint Michielsgestel

‘ De zorgende gemeente ‘ – Tom de Haas

Een leidraad voor integraal beleid voor de decentralisaties in de sociale zekerheid!

Nieuw boek: ‘De zorgende gemeente’

 

Per 18 mei is mijn nieuwe boek ‘De zorgende gemeente’ verschenen.
Het boek is een leidraad voor integraal beleid voor de decentralisaties in de sociale zekerheid.

Speciaal aanbevolen voor personen die werken op het terrein van de participatiewet en andere decentralisaties zoals:

  • Beleidsmakers. ambtelijk en bestuurlijk en
  • Managers en professionals die in de praktijk hieraan werken.

Fragment uit De Zorgende Gemeente uit WMO-journaal

Kansen en valkuilen voor gemeenten

Jeugdzorg, AWBZ, re-integratie en passend onderwijs vallen straks onder de regie van de gemeenten. Wat zijn de kansen en valkuilen voor gemeenten van deze decentralisaties? Met zijn boek  De zorgende gemeente faciliteert Tom de Haas bestuurders, raadsleden en professionals bij hun keuzes. Een fragment uit hoofdstuk 4: is de inzet op eigen kracht van toepassing op elke decentralisatie?

Klik hier om dit fragment te downloaden en  lezen.

‘De zorgende gemeente’ in het SW journaal (lees hier het artikel)

In het SW-journaal 6 & 7 van juni 2013 staat een interessant artikel met passages uit het boek ‘De zorgende gemeente’. Klik hier om dit artikel ‘ De zorgende gemeente’ te lezen.

De vier decentralisaties

De komende jaren vinden er vier belangrijke decentralisaties plaats in Nederland, alle op het maatschappelijke vlak. Jeugdzorg, AWBZ, re-integratie en passend onderwijs – ze gaan allemaal onder de regie van de gemeenten vallen. Een ingrijpende verandering in de Nederlandse samenleving.

Welk effect deze veranderingen in de sociale wetgeving hebben op de voorzieningen voor burgers, is nog niet duidelijk. Hoe gemeenten om zullen gaan met de beleids- en budgetverantwoordelijkheid van hun nieuwe taken evenmin. Duidelijk is wel dat de overheid de noodzaak tot het maken van sociale keuzes zo dicht mogelijk bij de burger gaat leggen.

Inhoud van het boek: ‘De zorgende gemeente’

In dit boek bekijkt Tom de Haas op zijn eigen, originele manier waar de kansen en mogelijkheden liggen voor gemeenten, maar ook waar de valkuilen zijn. Hoe vallen straks de puzzelstukken van de politieke besluitvorming op hun plaats? En hoe gaan beleid en praktijk zich tot elkaar verhouden?

Dit boek biedt de lezer een integrale visie waar het gaat om de toekomst van de sociale zekerheid. Het faciliteert bestuurders, raadsleden en andere professionals bij hun zoektocht naar goede oplossingen en het maken van de juiste keuzes.

Vragen of meer weten over de inhoud van het boek?

Heeft u vragen of wilt u meer weten of de inhoud van het boek? Neem dan contact op via: info@tomdehaas-consultancy.nl.  Ook nodigen wij van harte de pers uit om contact met ons op te nemen of een recensie-exemplaar aan te vragen.

Direct bestellen?

Wilt u het boek bestellen, dan kan dat bij Y-publicaties (de uitgeverij van het boek) via hun website: http://www.y-publicaties.nl/node/180

 

  • Projecten 2018 Praktijkleren, Direct plaatsen en steunen DPS, All@Work & Het Vooruitvinderskompas. Lees meer