Tom de Haas - Senior Adviseur Lokaal Publiek Domein 06-22214474 Venkant 1-B, 5271 SP Sint Michielsgestel

De oproep
nieuwe perspectieven maatschappelijke organisaties

de-oproep-het-vooruitvinderskompas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben jij een leidinggevende in een maatschappelijke organisatie? Dan sta je in deze tijd voor de uitdaging om leiding te geven aan de grote veranderingen die op je organisatie afkomen. Jij zult – samen met anderen – nieuwe antwoorden moeten vinden voor je organisatie of team. De metafoor van het Avontuur van de Held (door Joseph Campbell beschreven in zijn boek “de held met de duizend gezichten”) helpt om vorm te geven aan deze verandering. En helpt je vol goede moed het ongebaande pad op te gaan. 

In dit blog kijken we naar Fase 1 van het Avontuur van de Held: De Oproep.

Fase 1 De Oproep

De maatschappij is ontzettend in beweging. Dit betekent voor je als leider van een maatschappelijke organisaties een soort van op­roep. Het begin van een nieuwe cyclus.  Je kunt niet meer op oude voet verder gaan omdat :

je organisatie gedwongen is te bezuinigen of samen te werken om te overleven
je organisatie te groot en complex geworden is waardoor medewerkers afhaken
je weet dat je zelf het verschil kan maken en de kans wilt grijpen om cliënten, medewerkers of je organisatie te versterken.
Voor welke avontuur sta jij en jouw organisatie? Wat is jouw oproep? En hoe ga je daar mee om (in alle drukte en hectiek van de dag?). Er zijn avonturen waar je misschien liever niet aan begint. Maar er zijn ook avonturen die je overkomen. Hoe stap je daar dan toch in mee?

De uitdagingen waarmee jij als leidinggevende in een maatschappelijke organisatie nu voor staat, vragen in onze ogen om ‘heldenenergie’: nieuwe wegen, nieuwe perspectieven zoeken in het besef dat meer (of minder) van hetzelfde niet werkt. Dat vraagt om echt leiderschap.

Meer weten of direct aan de slag met jouw vraagstuk? Kijk dan eens naar ons boek Het Vooruitvinderskompas.

  • Projecten 2019 Praktijkleren, Direct plaatsen en steunen DPS, All@Work & Het Vooruitvinderskompas. Lees meer